Samon machines

Ellens Landbouw Techniek B.V. is een gespecialiseerd productiebedrijf in de agro-sector met als hoofdgroep uienoogst machines.

Ellens landbouwtechniek is in 1950 begonnen als landbouwmechanisatiebedrijf in de Noordoostpolder. In 1978 is Ellens begonnen met het produceren van landbouwmachines onder de naam Samon. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid van een 100 tal naar 200 á 300 eenheden per jaar. Hierdoor is in 2010 de mechanisatie stop gezet en ligt de focus volledig op het produceren van landbouw machines.

Nieuw bedrijfspand

In december 2019 is ons nieuwe bedrijfspand opgeleverd. Hiervoor bestond het bedrijf uit meerdere hallen met ongelijke vloeren. Ook werden de oude hallen te klein voor de steeds groter wordende machines. Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 2.500 vierkante meter en bestaat uit verschillende afdelingen, namelijk een lasserij, spuitcabine, assemblage en kantoorruimte. Het nieuwe pand is van alle gemakken voorzien: deuren die automatisch open en dicht gaan, daglicht dat door de koepels binnen komt gecombineerd met zuinige led verlichting, zonnepanelen, een vloeistofdichte vloer, akoestische wandpanelen en plafond.